Sunday, February 17, 2013

Reteta de duminică : Mușchi de porc împănat ( la cuptor)

Timp de preparare : 2.5 ore
Complexitate : medie

Ingrediente :
1 kg mușchi porc / 1 kg ceafa porc ( eu am făcut și cu mușchi dar și cu ceafa, în vase separate)
6 felii cașcaval
6 felii jambon afumat
10 căței usturoi
10 ciuperci medii
250 ml vin alb
1 mar
Sare, piper, boia dulce, pătrunjel

Mod de preparare :
Se spală bine carnea, se scoate grăsimea și se crestează pe diagonală de 4-5 ori, în funcție de cât este de mare bucata de carne.

Se freacă bine bucățile de carne cu sare, piper, boia dulce. Printre crestaturi adăugam usturoiul tocat și fixam feliile de cașcaval și jambonul afumat cu câte o scobitoare.

Se pune carnea intr-un vas de yena ( eu am pus fiecare bucata de carne în câte un vas). Se adaugă vinul în vas și carnea o stropim cu puțin ulei de măsline. Ciupercile feliate le punem pe deasupra cărnii, alături de pătrunjel. Mărul se taie felii și se pune în sosul de vin ( se pune mar pentru a absorbi alcoolul din vin).
Acoperim vasul cu folie de aluminiu și se da la cuptor timp de o ora ( fără sa umblăm la folie). După o oră, se scoate folia de aluminiu și cu o lingura punem sos peste carne.

Timp de o ora, se întoarce carnea pe toate părțile, câte 20 pentru fiecare parte și se mai stropește din când în când cu sos.

Se scoate carnea și se lasă 10 minute intr-un vas de sticla, după care se poate servi alături de garnitura și salata.

Pofta buna! :)







No comments:

Post a Comment