Sunday, February 17, 2013

Cartofi țărănești

Întrucât friptura de porc trebuie servită cu o garnitură, de data asta am ales cartofii țărănești :).

Timp de preparare: 1 ora
Complexitate: redusă 

Ingrediente:
10 cartofi medii
2 cepe potrivite
6 felii jambon afumat
Usturoi
100 ml ulei
Sare, piper, boia dulce, pătrunjel

Mod de preparare:
Se curăță cartofii de coaja, se spală și se taie în felii nu foarte subțiri dar nici prea groase. Se pun la fiert la foc mic și se scot când intra furculița în ei, dar fără să se fărâme.

Cat timp sunt cartofii la fiert, se curăță usturoiul și ceapa și se toaca separat.
Jambonul îl tăiem în fâșii lunguiete.

După ce se fierb cartofii, se pun la scurs.
Se încinge uleiul în tigaie și calim puțin ceapa alături de jambon. Se adaugă cartofii, sare, piper, boia dulce și se lasă la foc mic pana când cartofii devin aramii pe toate părțile. Înainte sa îi scoatem, se adaugă usturoiul și pătrunjelul.

Se servesc calzi.

Pofta buna! :)




No comments:

Post a Comment